• Exkurzia CHKO I.PA.
          • Exkurzia CHKO I.PA.

          • Dňa 13. 10. 2016 sa žiaci I. PA zúčastnili odbornej exkurzie a prednášky na Samovej ulici v Nitre, kde sídli Správa CHKO Ponitrie. Prostredníctvom odbornej prednášky Mgr. Ľuboša Vadela, PhD. mali možnosť spoznať rastlinstvo a živočíšstvo žijúce na území chránenej krajinnej oblasti Ponitrie. Mgr. Ľuboš Vadel, PhD. zaujal žiakov  zaujímavými ukážkami fotografií. Žiaci  sa tiež dozvedeli o inváznych rastlinách rastúcich na území Slovenska a ich podrobnej charakteristike. Po odbornej prednáške si pozreli dokument o chránených živočíchoch žijúcich na danom území. Po prednáške si mohli pozrieť vystavenú expozíciu zvierat. Druhá časť exkurzie bude pokračovať v jarnom období. Žiaci si pod vedením strážcov prírody budú môcť pozrieť náučný chodník.

            Do galérie Exkurzia CHKO I.PA. boli pridané fotografie.

          • Piknik

          • Naše gymnázium a žiacka školská rada si pre Vás pripravili ďalšiu skvelú akciu pod názvom „PIKNIK“, ktorá sa uskutoční 24.6.2016 na školskom dvore. Piknik bude skvelým ukončením školského roku 2015/2016 a zároveň ním privítame prichádzajúce leto a s ním aj letné prázdniny, na ktoré sa všetci veľmi tešíme! Súčasťou programu budú rôzne atrakcie a súťaže, kde každý zo zúčastnených získa sladkú odmenu. Bližšie informácie budú čoskoro zverejnené na našich webových stránkach.

            PS: Nezabudnite si deku a papaníčko ;)  

            Tešíme sa na Vás ! 

          • Exkurzie CHKO PONITRIE

          • Dňa 9.5.2016 sa žiaci  I. PA zúčastnili odbornej v rámci projektu Škola podporujúca zdravie. 

            Stretnutie žiakov bolo pred liečebným ústavom Zobor. Pod vedením odborníka zo správy CHKO sme pokračovali cez náučný chodník na pyramídu. Žiaci spoznali veľa rastlinných a živočíšnych druhov, ktoré sa tu vyskytujú.

          • Arborétum Tesárske Mlyňany

          • V utorok 3. mája 2016 sme sa my žiaci III.AJ, III.BJ, II.A, II.B a VI.SXA spolu s pani profesorkami Ing. Karlubíkovou,  Mgr. Krivošíkovou, Mgr. Pálenikovou, PaedDr. Viziovou, PhD., zúčastnili exkurzie do Arboréta v Tesárskych Mlyňanoch. Keď sme ráno vystúpili pred bránami Arboréta, pani profesorky nám rozdali pracovné listy a mohli sme sa vydať na púť prírodou. Keďže nám počasie veľmi prialo, všetci sme si vychutnali prechádzky s  dobrou náladou. Mnohí z nás videli netypické rastlinstvo prvýkrát naživo. Popri prechádzke sme vypĺňali pracovné listy a  fotili najkrajšie rastliny. Navštívili sme rôzne časti Arboréta, napríklad kórejskú, japonskú, ale aj severo - americkú, v ktorých sa nachádzali rastliny typické pre tieto oblasti. Získali sme veľa nových poznatkov o Arboréte – o jeho založení, rozlohe, počte druhov rastlín a  podobne. Táto exkurzia bola pre nás veľmi príjemná a obohacujúca. Veríme, že aj ďalším triedam, ktoré navštívia Arborétum sa táto exkurzia bude veľmi páčiť a my sami sa už veľmi tešíme na ďalší výlet.  

            fotoalbum

          • Zážitkový deň otvorených dverí

          • 19.4.2016. sa na našom gymnáziu konal zážitkový deň otvorených dverí. Pre návštevníkov bolo nachystaných veľa rôznych aktivít. Celkovú atmosféru DOD zachytávajú naši študenti vo videu :) Príjemné pozeranie ;) 

            Kamera: Max Pospíšil, Michal Slezák a Adam Gajdošík Strih: Max Pospíšil

        • Deň Zeme 2016
          • Deň Zeme 2016

          • Dňa 22.04.2016 sa uskutočnil Deň Zeme na našej škole. Naša trieda II. B bola vybraná, aby sme zvelebili a upravili areál školy. Už o 8.00  h nám rozdelili úlohy a v pracovných skupinkách sme zaujali svoje miesta. S nasadením sme sa vrhli do práce.

                        Začali sme s trhaním buriny v skalkách pred hlavných vchodom, neskôr sme sa presunuli k bráne, kde sme aj s pani profesorkami strihali ruže, zbierali odpadky, upravovali terén a zalievali rastliny v celom areáli. Chlapci nosili plné ťažké vrecia do kontajnerov a zručné dievčatá, ktoré sa vyznajú, pedantne okopávali rastliny a kry. Našťastie sme veľmi dobrý kolektív, v ktorom sa pracovalo jedna radosť.

            Na záver sme dokončili posledné úpravy, detaily a tešili sme sa s dobre odvedenej roboty, nakoľko nám nie je ľahostajná ochrana a tvorba životného prostredia, obzvlášť keď tam trávime veľa času.

            . Foto žiak II.B. Jakub Frišo.

            Do galérie Deň Zeme 2016 boli pridané fotografie.

          • Online dotazník pre rodiča

          • Vážení rodičia.

            V tomto školskom roku po prvýkrát dávame vám rodičom možnosť vyjadriť svoje názory na vzdelávanie a život v škole, na jej aktivity, celkový chod a napredovanie. Možnosť vyjadriť sa, ako sa vám komunikuje so školou, či dostávate všetky potrebné informácie. Svoje názory budete mať možnosť vyjadriť formou online dotazníka, ktorý je zverejnený na www.edupagegymgol.sk, teda v EŽK, kde sa prihlásite cez svoje prístupové heslo. Pokiaľ sa Vám nepodarilo zosúladiť svoje osobné povinnosti a pravidelne sa zúčastňovať  rodičovských združení, odporúčame vám prezrieť si náš školský vzdelávací program. Nájdete v ňom nielen naše základné ciele, vízie ale i všetky potrebné informácie k vzdelávaniu žiakov, organizácií aktivít – kurzov, voliteľných predmetov. Zverejnené sú podmienky ukončovania štúdia, učebné plány pre jednotlivé triedy a formy štúdia, obsah rozširujúcich hodín, ....

            Dotazník má možnosť vyplniť len jeden z rodičov a to len raz. Vaše názory nás zaujímajú a nielen to, budú súčasťou autoevalvácie čiže sebahodnotenia školy. Preto vás prosím, aby ste boli pri vypĺňaní dotazníka objektívni, aby ste sa vyjadrovali k otázkam s nadhľadom lebo len v takýchto prípadoch keď nebudete zaujatí ale budete objektívni to je pre nás prínosom a môže to pozitívne ovplyvniť ďalšie smerovanie školy. Dotazník je pre Vás momentálne sprístupnený a máte možnosť ho vyplniť do 30.6.2016.

            Ďakujeme Vám všetkým za jeho vyplnenie.

            Odkaz na školský vzdelávací program