• ÚSPEŠNÁ ŠKOLSKÁ OLYMPIJSKÁ VÝPRAVA Z I.PA

          • Pohybovú aktivitu našich najmladších študentov z I.PA vidíme a evidujeme každý deň na chodbách nášho Golianka.
            A my sme tento potenciál využili a udeľujeme pochvalu vybraným žiakom I.PA za úspešnú reprezentáciu Gymnázia, Golianova 68, Nitra v krajskom kole Olympijského odznaku všestrannosti žiakov ročníkov 2009/2010, ktoré sa konalo 25.04.2022 v Mestskej športovej hale v Nitre.
            Pod mládežníckymi olympijskými kruhmi nás reprezentovalo 9 žiakov s nasledovnými výsledkami:

            Družstvo Gymnázium, Golianova 68, Nitra (Gréta Konrádová, Nela Podobová, Michal Borza, Michal Katuščák) obsadilo 4.miesto v konkurencii 17 škôl Nitrianskeho kraja.

            Individuálni pretekári: Paulína Strakošová 5.miesto, Emma Červeňová 7.miesto z 36 dievčenských pretekárok a Dalibor Sklenár 9.miesto, Benjamín Porubský 12.miesto z 31 chlapčenských pretekárov.

            V pozícii náhradníčky nás veľmi dobrým výkonom reprezentovala Laura Mesjarová. Dievčatá Petra Kováčiková a Emma Červeňová predviedli svoje vystúpenia vo fitnesse v rámci otváracieho ceremoniálu pred plným hľadiskom športovej haly a pred vzácnymi hosťami z radou úspešných olympionikov, členov SOV, súčastných primátorov miest Šahy a Nitra ako i za účasti pani riaditeľky našej školy RNDr. Zuzany Hurtovej.

            Všetkým blahoželáme k pekným výsledkom, ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme ešte veľa športových úspechov.

            Vladimír Podoba

          • Deň Zeme 2022 na Golianku

          • Pod vedením pani učiteliek Danky Slobodovej a Livii Maťušovej trieda III.B. upratala a vyčistila areál školy.

            Žiaci triedy IIITA pod vedením pani učiteľky Soni Kissovej vytvorili dekorácie zo starých materiálov, ktorým dali nové estetické využitie.

            Trieda IPA si na hodinách informatiky pripomenula dôležitosť kvalitného životného prostredia a spojili ho s dnešným dňom Zeme. Na danú tému vytvorili tieto krásne práce.

            https://gymgolnr.sk/inf/2022/04/21/den-zeme-2022/

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme 2022.

          • Šimon Peter - 3. v celoslovenskom kole Zenit - elektronika

          • Náš žiak Šimon Peter (II.B) sa umiestnil na úžasnom 3. mieste v celoslovenskom kole súťaže Zenit v elektronike konanej v dňoch 28.-31.marca v Banskej Bystrici. Ide o obrovský úspech ,pretože na našej škole sa elektronika vôbec nevyučuje. Šimon sa na súťaž pripravoval len v rámci krúžku Robotika , samoštúdiom  a hlavne v spolupráci so SPŠ strojnícka a elektrotechnická Nitra, kde sa mu venoval pán Ing. Július Arpáš, PhD. za čo mu patrí veľká vďaka.