• Zenit v programovaní

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zenit v programovaní.

            24.11.2022 sa uskutočnilo Krajské kolo Zenitu v programovaní. Ivan Timko zo VII.SPA sa v kategórii A umiestnil na 3. mieste, Oliver Urdzík z 2.B v kategórii B na 1. mieste a Jaroslav Rojík z 3.AJ na 2.mieste. Srdečne blahoželáme.

          • Lukáš Latinák na Golianku.

          • Dňa 7.novembra 2022 sa naši žiaci zúčastnili na netradičnom  stretnutí  s literatúrou. Prečo netradičnom? Na  stretnutí s literatúrou srdečne privítali milého hosťa -  známeho slovenského herca a glosátora Lukáša Latináka, ktorý patrí medzi najvýraznejšie osobnosti hereckej generácie na Slovensku.  Vytvoril  viacero postáv v celovečerných hraných filmoch.  Stvárnil mnohé seriálové postavy,  postavu Karola Hurku v seriáli Profesionáli , hral v Paneláku, v Ordinácii v ružovej záhrade, v seriáloch Milenky či Ministri. Je známy z televíznej obrazovky najmä ako komediálna postava a majster improvizácie z Partičky.

            Obľúbený slovenský herec na dopoludní s literatúrou priblížil našim žiakom čarovný svet poézie, ktorý možno v dnešnej digitálnej a modernej dobe nie je žiakom až taký blízky. Ukázal svet, ktorý nemusí byť nudný a fádny, nezrozumiteľný a nekonečný. Prostredníctvom literatúry poukázal aj na rôzne metamorfózy života, na to, že na šťastný život nepotrebujeme veľa vecí, všetko už máme v sebe a v svojom  spôsobe myslenia. Hovoril o prežívaní a živote, o úcte k životu, lebo život je  ten najcennejší dar, život sme my a všetci máme  šancu, aby každý  deň nášho života bol ten najkrajší, lebo každý deň je malým životom a my sme pánom svojho osudu.

            Lukáš Latinák žiakov na netradičnej hodine literatúry vážne i humorne previedol svojimi skúsenosťami s povinným čítaním,  slovenskou poéziou i s praktickými ukážkami z literatúry.

            Stretnutie s literatúrou žiakov 3.ročnika povznieslo, poučilo i pobavilo a určite sa nenudili, pretože im otvoril dvere do farebného sveta  záhad, v ktorom si každý môže nájsť svojho hrdinu.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Lukáš Latinák na Golianku..

          • Dofe - slávnostnej recepcia Britského veľvyslanca Nigela Bakera

          • Dátum štvrtok 27. 10. 2022 bol pamätným dňom pre naše Gymnázium, pretože sme vďaka výborne rozbehnutému programu DofE v tomto školskom roku získali možnosť zúčastniť sa slávnostnej recepcie priamo v rezidencii súčasného Britského veľvyslanca Nigela Bakera v Slávičom údolí v  Bratislave. V dofáckom regióne Západ patríme medzi jedno z piatich centier, ktoré má v tomto školskom roku najviac registrovaných účastníkov.

            Za to patrí veľká vďaka nielen vám, našim nadšeným zapojeným dofákom na všetkých troch úrovniach, ale aj všetkým našim kolegom, ktorí programu DofE a šíreniu jeho dobrého mena v našom školskom prostredí venujú veľa svojho voľného času. 

            Vedúca tímu a zároveň aj vyškolená expedičáčka Sabína Kovarčíková tak dostala jedinečnú príležitosť stretnúť a rozprávať sa nielen s pánom veľvyslancom, ale aj s 19 inými kolegami z celého Slovenska, ktorí sú do programu DofE aktívne zapojení a ich centrum má v tomto školskom roku tiež vysoké počty registrovaných  dofákov.

            Pán veľvyslanec Nigel Baker, absolvent histórie na Univerzite v Oxforde a veľmi príjemný usmiaty človek, predtým pôsobil ako veľvyslanec v Bolívii a pri Svätej stolici vo Vatikáne. Na Slovensku je síce len od roku 2020, avšak vďaka dlhoročnej slovenskej manželke Alexandre hovorí krásnou plynulou slovenčinou.

            Slávnostná recepcia prebiehala na prosbu pána veľvyslanca v neformálnou móde, podávali sa rôzne typické britské slané i sladké bufetové lahôdky (lososové sendviče, scotch eggs, flapjack, citrónový koláč s krémom lemon curd a pod.) Samozrejme, nesmel chýbať ani tradičný Earl Grey s mliekom v krásnom porceláne. A pani profesorke, inak aj veľkému fanúšikovi pečenia, sa podarilo od pani veľvyslancovej získať niekoľko originálnych sladkých  receptov, ktoré zvyknú podávať, keď hostia vo svojej rezidencii rôzne oficiálne návštevy. Tých sa, ako vidno aj na fotke, zúčastňuje aj Tilly, veľmi veselý a spoločenský psík rodiny Bakerovcov.