• Exkurzia CHKO I.PA.
          • Exkurzia CHKO I.PA.

          • Dňa 13. 10. 2016 sa žiaci I. PA zúčastnili odbornej exkurzie a prednášky na Samovej ulici v Nitre, kde sídli Správa CHKO Ponitrie. Prostredníctvom odbornej prednášky Mgr. Ľuboša Vadela, PhD. mali možnosť spoznať rastlinstvo a živočíšstvo žijúce na území chránenej krajinnej oblasti Ponitrie. Mgr. Ľuboš Vadel, PhD. zaujal žiakov  zaujímavými ukážkami fotografií. Žiaci  sa tiež dozvedeli o inváznych rastlinách rastúcich na území Slovenska a ich podrobnej charakteristike. Po odbornej prednáške si pozreli dokument o chránených živočíchoch žijúcich na danom území. Po prednáške si mohli pozrieť vystavenú expozíciu zvierat. Druhá časť exkurzie bude pokračovať v jarnom období. Žiaci si pod vedením strážcov prírody budú môcť pozrieť náučný chodník.

            Do galérie Exkurzia CHKO I.PA. boli pridané fotografie.

          • Piknik

          • Naše gymnázium a žiacka školská rada si pre Vás pripravili ďalšiu skvelú akciu pod názvom „PIKNIK“, ktorá sa uskutoční 24.6.2016 na školskom dvore. Piknik bude skvelým ukončením školského roku 2015/2016 a zároveň ním privítame prichádzajúce leto a s ním aj letné prázdniny, na ktoré sa všetci veľmi tešíme! Súčasťou programu budú rôzne atrakcie a súťaže, kde každý zo zúčastnených získa sladkú odmenu. Bližšie informácie budú čoskoro zverejnené na našich webových stránkach.

            PS: Nezabudnite si deku a papaníčko ;)  

            Tešíme sa na Vás ! 

          • Exkurzie CHKO PONITRIE

          • Dňa 9.5.2016 sa žiaci  I. PA zúčastnili odbornej v rámci projektu Škola podporujúca zdravie. 

            Stretnutie žiakov bolo pred liečebným ústavom Zobor. Pod vedením odborníka zo správy CHKO sme pokračovali cez náučný chodník na pyramídu. Žiaci spoznali veľa rastlinných a živočíšnych druhov, ktoré sa tu vyskytujú.

          • Arborétum Tesárske Mlyňany

          • V utorok 3. mája 2016 sme sa my žiaci III.AJ, III.BJ, II.A, II.B a VI.SXA spolu s pani profesorkami Ing. Karlubíkovou,  Mgr. Krivošíkovou, Mgr. Pálenikovou, PaedDr. Viziovou, PhD., zúčastnili exkurzie do Arboréta v Tesárskych Mlyňanoch. Keď sme ráno vystúpili pred bránami Arboréta, pani profesorky nám rozdali pracovné listy a mohli sme sa vydať na púť prírodou. Keďže nám počasie veľmi prialo, všetci sme si vychutnali prechádzky s  dobrou náladou. Mnohí z nás videli netypické rastlinstvo prvýkrát naživo. Popri prechádzke sme vypĺňali pracovné listy a  fotili najkrajšie rastliny. Navštívili sme rôzne časti Arboréta, napríklad kórejskú, japonskú, ale aj severo - americkú, v ktorých sa nachádzali rastliny typické pre tieto oblasti. Získali sme veľa nových poznatkov o Arboréte – o jeho založení, rozlohe, počte druhov rastlín a  podobne. Táto exkurzia bola pre nás veľmi príjemná a obohacujúca. Veríme, že aj ďalším triedam, ktoré navštívia Arborétum sa táto exkurzia bude veľmi páčiť a my sami sa už veľmi tešíme na ďalší výlet.  

            fotoalbum

          • Zážitkový deň otvorených dverí

          • 19.4.2016. sa na našom gymnáziu konal zážitkový deň otvorených dverí. Pre návštevníkov bolo nachystaných veľa rôznych aktivít. Celkovú atmosféru DOD zachytávajú naši študenti vo videu :) Príjemné pozeranie ;) 

            Kamera: Max Pospíšil, Michal Slezák a Adam Gajdošík Strih: Max Pospíšil

        • Deň Zeme 2016
          • Deň Zeme 2016

          • Dňa 22.04.2016 sa uskutočnil Deň Zeme na našej škole. Naša trieda II. B bola vybraná, aby sme zvelebili a upravili areál školy. Už o 8.00  h nám rozdelili úlohy a v pracovných skupinkách sme zaujali svoje miesta. S nasadením sme sa vrhli do práce.

                        Začali sme s trhaním buriny v skalkách pred hlavných vchodom, neskôr sme sa presunuli k bráne, kde sme aj s pani profesorkami strihali ruže, zbierali odpadky, upravovali terén a zalievali rastliny v celom areáli. Chlapci nosili plné ťažké vrecia do kontajnerov a zručné dievčatá, ktoré sa vyznajú, pedantne okopávali rastliny a kry. Našťastie sme veľmi dobrý kolektív, v ktorom sa pracovalo jedna radosť.

            Na záver sme dokončili posledné úpravy, detaily a tešili sme sa s dobre odvedenej roboty, nakoľko nám nie je ľahostajná ochrana a tvorba životného prostredia, obzvlášť keď tam trávime veľa času.

            . Foto žiak II.B. Jakub Frišo.

            Do galérie Deň Zeme 2016 boli pridané fotografie.

          • Online dotazník pre rodiča

          • Vážení rodičia.

            V tomto školskom roku po prvýkrát dávame vám rodičom možnosť vyjadriť svoje názory na vzdelávanie a život v škole, na jej aktivity, celkový chod a napredovanie. Možnosť vyjadriť sa, ako sa vám komunikuje so školou, či dostávate všetky potrebné informácie. Svoje názory budete mať možnosť vyjadriť formou online dotazníka, ktorý je zverejnený na www.edupagegymgol.sk, teda v EŽK, kde sa prihlásite cez svoje prístupové heslo. Pokiaľ sa Vám nepodarilo zosúladiť svoje osobné povinnosti a pravidelne sa zúčastňovať  rodičovských združení, odporúčame vám prezrieť si náš školský vzdelávací program. Nájdete v ňom nielen naše základné ciele, vízie ale i všetky potrebné informácie k vzdelávaniu žiakov, organizácií aktivít – kurzov, voliteľných predmetov. Zverejnené sú podmienky ukončovania štúdia, učebné plány pre jednotlivé triedy a formy štúdia, obsah rozširujúcich hodín, ....

            Dotazník má možnosť vyplniť len jeden z rodičov a to len raz. Vaše názory nás zaujímajú a nielen to, budú súčasťou autoevalvácie čiže sebahodnotenia školy. Preto vás prosím, aby ste boli pri vypĺňaní dotazníka objektívni, aby ste sa vyjadrovali k otázkam s nadhľadom lebo len v takýchto prípadoch keď nebudete zaujatí ale budete objektívni to je pre nás prínosom a môže to pozitívne ovplyvniť ďalšie smerovanie školy. Dotazník je pre Vás momentálne sprístupnený a máte možnosť ho vyplniť do 30.6.2016.

            Ďakujeme Vám všetkým za jeho vyplnenie.

            Odkaz na školský vzdelávací program

        • Otvorenie Enviroučebne
          • Otvorenie Enviroučebne

          • Otvorenie Enviroučebne

            21.4.2016 sme slávnostne otvorili novú učebňu. Snažili sme sa ju vytvoriť ako multifunkčnú oázu kľudu a pokoja, kde by zrelaxovala nejedna zničená myseľ študenta. Či sa nám to podarilo posúďte sami z priloženej fotogalérie, alebo ešte lepšie, príďte sa pozrieť :) .

            Do galérie Otvorenie Enviroučebne boli pridané fotografie.

          • PODPORTE NAŠE - VAŠE GYMNÁZIUM

          •  Dobromat.sk umožňuje registrovaným občianskym združeniam, neziskovým organizáciám a nadáciám získavať finančné prostriedky z nákupov, ktoré sa realizujú cez internetové obchody.

            Proces podpory funguje nasledovne:

            • Ktokoľvek, kto plánuje nákup na internete a zároveň by chcel podporiť neziskový sektor, navštívi pred nákupom stránku http://www.dobromat.sk.
            • Na stránke si vyberie obchod, v ktorom chce nakúpiť a združenie, ktoré nákupom podporí.
            • Stránka ho presmeruje do vybraného internetového obchodu, kde nakúpi.
            • Za toto sprostredkovanie nákupu vyplatí obchod Dobromatu províziu, ktorý ju následne pošle na účet vybraného združenia.

            Dôležité je vedieť, že cena za nákup nie je nijakým spôsobom navýšená. Napriek tomu prispeje nakupujúci vybranému združeniu sumou vo výške niekoľkých % z nákupu.